Beste regnskapsprogram for enkeltpersonforetak (2024)

Ute etter beste regnskapsprogram for enkeltmannsforetak? La oss ta en titt på hva som finnes på markedet, og hvorfor du bør velge Conta.

Ute etter beste regnskapsprogram for enkeltmannsforetak? La oss ta en titt på hva som finnes på markedet, og hvorfor du bør velge Conta.

Har enkeltmannsforetaket ditt en omsetning på over 50 000 kroner er du bokføringspliktig. Det vil si at du må føre regnskap for foretaket ditt. ENK som omsetter for under 50 000 kroner i året er ikke pliktig til å føre regnskap, men er planen å tjene mer, er det lurt å føre regnskap fra start.

Det finnes mange regnskapsprogram å velge mellom og du bør derfor velge det programmet som passer best til ENK. Conta er kåret til Norges rimeligste regnskapsprogram og lar deg enkelt fakturere, føre regnskap, sende inn MVA-melding og næringsspesifikasjonen.

Hvis du allerede har et regnskapsprogram, tilbyr også Conta gratis flyttehjelp, slik at du får med deg alt du trenger fra ditt forrige økonomisystem.

LES OGSÅ: Hvordan bytte regnskapsprogram, steg for steg


Hva bør du se etter når du velger regnskapsprogram for enkeltpersonforetak? 

Når du skal velge det beste regnskapsprogram for enkeltpersonforetaket ditt, bør du kartlegge behovene i forkant. Skal du sende faktura? Levere MVA-melding? Hvor mye skal du bokføre? 

Når du har kartlagt behovene er det lettere å gjøre riktig valg. 

Her er noen tips etter hva du bør se etter: 

 • Pris: For mange ENK er pris avgjørende når de skal velge regnskapsprogram. Sørg for at du ikke betaler mer enn du må. Conta tilbyr et av de rimeligste regnskapsprogrammene på markedet. 
 • Brukervennlighet: Finn et program som er tilpasset ENK. Da finner du det beste regnskapsprogram for deg som vil føre hele eller deler av regnskapet selv. 
 • Tilpasset små bedrifter: Velg et regnskapsprogram som passer ENK. Regnskapsprogram tilpasset store bedrifter har ofte mange funksjoner, og kan du ikke regnskap fra før vil det da også være flere fallgruver. 
 • Smarte løsninger: Conta bruker AI som hjelper deg med kontoforslag og enklere bokføring. Den kunstige intelligensen gjør dermed jobben enklere for deg som bokfører. 

Det finnes mange faktura- og regnskapsprogram på markedet. Det gjelder derfor å velge et som passer bedriften din best. Conta vil være det beste regnskapsprogram for de aller fleste enkeltmannsforetak.  

Hva trenger jeg i et regnskapsprogram? 

Hva en bedrift trenger i et regnskapsprogram vil variere litt fra bransje til bransje, og hvor stor bedriften er. Har du et enkeltpersonforetak trenger du for eksempel ikke lønnsmodul (med mindre du har ansatte), fordi du ikke kan ta ut lønn til deg selv i et ENK. 

For de aller fleste enkeltmannsforetak er dette det de trenger i et regnskapsprogram: 

 1. Sende faktura: Skal du sende faktura? Eller vil du kanskje ha muligheten til å sende de som EHF eller eFaktura? Velg et program hvor dette er inkludert. 
 2. Føre regnskap: De fleste ENK er bokføringspliktig, som vil si at de må føre regnskap. Finn et regnskapsprogram hvor det er enkelt å bokføre. I Conta kan du laste opp kvitteringer til regnskapet på farten med Conta sin egen app. Raskt og enkelt!
 3. Levere næringsspesifikasjon: Flere regnskapsprogram tilbyr innlevering av næringsspesifikasjon fra regnskapsprogrammet. Dette er veldig tidsbesparende, og du er sikker på at den henter ut riktig tall fra regnskapet. I Conta kan ENK levere næringsspesifikasjon rett til Altinn fra programvaren.
 4. Levere MVA-melding: De fleste ENK må levere MVA-melding. Dette kan sendes direkte fra regnskapsprogrammet til Altinn. 

Beste regnskapsprogram for enkeltmannsforetak 

I utgangspunktet står du fritt til å velge akkurat det regnskapsprogrammet du selv vil ha. Det kan likevel være lurt å ikke velge et program som er tilpasset store bedrifter og regnskapsførere. Da ender du opp med å betale for en rekke funksjoner du ikke trenger i et ENK.

Regnskapsprogram for enkeltpersonforetak: 

 • Conta
 • Fiken 
 • Power Office Go 
 • Tripletex 
 • 24SevenOffice

Conta passer godt for små og mellomstore bedrifter. Regnskapsprogrammet er intuitivt og med smart programvare som sørger for enklere bokføring og fakturering. Conta passer for enkeltpersonforetak ønsker å gjøre hele eller deler av regnskapet selv. Programvaren er også tilpasset regnskapsførere, hvis du trenger litt hjelp.

I følge Regnskap Norges priskartlegging, er Conta rimeligste alternativet av de ledende regnskapssystemene for enkeltpersonforetak. 

PowerOffice Go, Tripletex og 24SevenOffice er regnskapsprogram som passer små og mellomstore bedrifter som ønsker hjelp med regnskapet. Det er mulig å gjøre regnskapet her selv, men programvarene er mer komplekse, som gjør at de fleste velger å bruke regnskapsfører. 

Hvorfor er Conta det beste regnskapsprogram for ENK?

Conta leverer et faktura- og regnskapsprogram tilpasset små og mellomstore bedrifter. Conta er lagd for at alle skal kunne sende faktura og føre regnskapet sitt selv hvis de ønsker det. Samtidig er det mange regnskapsførere som bruker det, og programvaren passer godt for de som ønsker å få litt eller mye hjelp til bokføringen. 

Conta jobber for å utvikle Norges smarteste økonomisystem, ved bruk av AI. Den kunstige intelligensen hjelper deg blant annet med å velge riktig kontoer når du bokfører. Conta sin AI leverer en treffsikkerhet på hele 88 prosent på første forslag, til sammenligning gir andre regnskapsprogram på markedet deg om lag riktig konto i 30 prosent av tilfellene. Med AI skal Conta være det beste regnskapsprogram for ENK.

Les mer om AI i Conta


Sist, men ikke minst er Conta en gunstig valg når det kommer til pris. Conta er blant de aller rimeligste systemene på markedet. For mange enkeltpersonforetak er dette en viktig faktor når de skal velge programvare.

Prøv Conta gratis
Abonner på Conta sitt nyhetsbrev