Å tenne et lys i mørket

Pål Gundersen har lenge gått med en gründer i magen. En nestenulykke motiverte han til å følge drømmen sin. Nå gløder han for trygghet på veien.

Pål Gundersen og katten med lysvest

– Det slo meg der jeg stod midt i veien med katten i hånden. Hvis han hadde rotet seg ned på en mer trafikkert vei kunne det virkelig gått ille. I mørket er alle katter grå, sier Pål.

Det hele startet med en nestenulykke

Som katt og mus hadde snekkeren fra Bergen lenge lekt med tanken om å starte sitt eget firma, men ikke turt å ta steget. Til slutt var det en dramatisk nestenulykke som motiverte han til å satse.

– Jeg var på vei til barnehagen for å hente jentungen, og smånynnet til en sang på radioen. Plutselig så jeg at det satt noe i veibanen. Jeg reagerte instinktivt, og sto på bremsen før jeg fikk tenkt meg om, forteller gründeren.

Pål, som oftest er på veien før sola har stått opp og lenge etter at den har gått ned, har flere ganger spøkt om «roadkill» med kollegaene. Ofte mens han fyller kaffekoppen på Circle K om morgenen har han tenkt at noe burde gjøres for å redde dyra. Han hadde allerede da en spirende idé.

Men det ble med tanken, og nå hadde han nesten kjørt på sin egen katt.

Det var så på hengende værhåret at Pål måtte ut av bilen for å sjekke at det gikk bra med katten. Heldigvis hadde han stoppet i tide. Men han innså at neste gang kunne det gå mye verre.

Startet enkeltpersonforetak samme dag

Den kvelden startet Pål enkeltpersonforetaket GlødePus, en liten bedrift som designer lysvester for katter.

– Jeg sier gjerne at det jeg driver med er HMS for katter. Ideen er jo crazy, og jeg ser at det kan skape litt kluss for katten når den skal jakte. Men jeg innså at dette var for viktig til å la være, sier han.

Katten med lysvest på

Selv om vesten foreløpig bare er en prototype, er det flere katteeiere som har vist interesse. Det ser ut som om det finnes et marked der ute for GlødePus – og kanskje andre GlødeDyr etter hvert.

– GlødeMus og GlødeSau, for eksempel, er aktuelle oppfølgere. Det er alltid mørkest før daggry, så alle dyr som er ute så sent på natten bør ha en lysvest, sier Pål.

Pål sin idé er alt annet en tradisjonell. Men den lyser sterkt. Vi hyller han for at han tar sjansen!

Det er ingen som vet om en idé er god eller dårlig før den har møtt verden.

Start ENK

 

Dette er historien om Pål. Den er fiktiv, men mange ganger er det slike personlige erfaringer som gjør at en tar steget. Vi håper den inspirerer deg til å satse på ideen din.

Abonner på Conta sitt nyhetsbrev